
Salt or Sodium chloride (NaCl) is used as a preservative as well as a seasoning in the ancient time. And by now we know that Sodium is an essential element in human body where as having Sodium in the fluid outside cell as the major cation, is important to a correct functioning of the nerve system since action potential occurs due to the Na+ (Sodium) K+ (Potassium) ion distribution across the cell membrane. And Sodium helps to maintain electrochemical balance in the body. This important element of Sodium (Na+) gets in to the body mainly through salt.

හපෝ ඔය ලුණු කතාව නම් දැන් එපා වෙලා. අපේ ගෙදරත් ලුණු අඩුවෙන් කන්නේ තාත්තා නිසා. හැබැයි ඉතින් අමු අඹයක් හරි ජම්බු ගෙඩියක් හරි හම්බුනාම නම් ලුණු කැවෙනවා නැති වෙන්න. මොනවා කරන්නද පුරුදු වෙලා ඉන්න විදියනේ
ReplyDeleteමටත් එපාවෙලා ඉන්නේ Deepz අපේ ගෙදර අවදානමට පෙර සුදානම කියලා ලුණු අඩුවෙන්නේ කන්නේ :(
ReplyDeletenice job..!i hope this article is very useful for everyone.
ReplyDeleteThankx for appreciating my effort
ReplyDelete